back-button

Simona Muntean

Picture of the author

CHOKLAD BRÖDPUDDING

En läcker chokladbrödpudding som är en fröjd för smaklökarna. Perfekt sätt att använda gammalt vetebröd och mörk choklad.

    Hur

    1.

    I en kastrull på spisen värm upp vispgrädde och mjölk till nästan det börjar koka.

    2.

    Ta bort från spisen och häll i den hackade chokladen. låt stå någon minut. Rör i tills chokladen har smält. Ställ åt sidan att svalna.

    3.

    I en skål vispa ägg, strösocker, vaniljsocker och salt. Tillsätt den avsvalnade chokladen och blanda väl. Viktigt att chokladen inte är för varmt så äggen inte 'kokar'.

    4.

    I en annan skål blanda hälften av chokladmixturen med brödbitarna och chokladknapparna.

    5.

    Smöra din stekpanna och lägg i brödbitarna. Häll över resterande chokladmixtur och strö över resterande chokladknappar. Täck med aluminiumfolie och låt det stå och vila för 30 minuter.

    6.

    Sätt under tiden ugnen på 175 grader vanlig ugnsvärme. Grädda puddingen för 25 minuter med folien på. Ta bort folien och grädda ytterligare 15-20 minuter eller tills du får en liten gräddad krispig yta men inte bränt.

    7.

    Serveras varmt med vaniljglass och färska hallon.

    Ingredienser

    2 dl vispgrädde

    4 dl mjölk

    250 g mörk choklad

    4 ägg

    1 dl strösocker

    2 tsk vaniljsocker

    en nypa salt

    5-6 stora vetebullar

    100 g chokladknappar