Starta med frostingen. Vispa ihop mjölk, socker och mjöl i en kastrull. Rör konstant över medelhög värme tills krämen tjocknar, detta tar några minuter. Ställ åt sidan för att svalna helt.
En sats ger ca 38 mini cupcakes eller 24 stora cupcakes. Supersaftiga choklad cupcakes med vaniljfrosting och hasselnötskrokant topping. En underbar balans mellan choklad och vanilj, lagom söta och perfekta för alla tillfällen.
1.
Starta med frostingen. Vispa ihop mjölk, socker och mjöl i en kastrull. Rör konstant över medelhög värme tills krämen tjocknar, detta tar några minuter. Ställ åt sidan för att svalna helt.
2.
Sätt ugnen på 175º. Förbered en muffinsplåt med muffinsformar och ställ åt sidan.
3.
I en bunke kombinera mjöl, socker, kakao, bakpulver, salt och eventuellt espressopulver.
4.
Tillsätt buttermilk, vegetabilisk olja, ägg och vanilj till mjölblandningen och blanda på medelhastighet tills väl blandat.
5.
Sänk hastigheten och tillsätt försiktigt kokande vatten till smeten. Vispa tills smeten är jämn.
6.
Fyll muffinsformarna till ca 2/3.
7.
Grädda i 15-18 minuter eller tills en tandpetare kommer ut ren.
8.
Ta ut från ugnen och låt muffinsen svalna helt innan du frostar dem.
9.
Under tiden som den tjocknade mjölkblandningen svalnar, vispa smör och vaniljextrakt i en bunke tills det blir ljust och krämigt, cirka 2 minuter.
10.
Vispa den kylda mjölkblandningen och tillsätt till smöret. Tillsätt en matsked i taget till smörblandningen, vispa på medelhög hastighet tills all mjölkblandning har tillsatts.
11.
Vispa ytterligare en till två minuter tills frostingen är luftig och extra krämig.
12.
Frosta muffinsen som önskat. Toppa med hasselnötskrokant och ringla över smält choklad.
mjöl
strösocker
svart kakao
bakpulver
bikarbonat
salt
espressopulver
buttermilk
vegetabilisk olja
ägg
vanilj
kokande vatten
mjölk
smör
socker
mjöl
vanilj
hasselnötskrokant
choklad