back-button

Simona Muntean

Picture of the author

CHOKLAD- OCH HONUNGSFYLLT CHALLAH BRÖD

Honungsdoftande saftigt bröd i en vacker rund fläta. Challah är ett judiskt bröd gjord på ägg, mjölk och olja förutom basingredienserna. Men jag ville baka en söt variant, så ett bröd sötat med honung och fylld med choklad var på agendan förra helgen. Startade på fredagskväll och blev klar med brödet på lördag mitt på dagen. Passade perfekt till kvälls fikat. För hemligheten för att lyckas med brödet är, förutom riktigt bra ingredienser förstås, att man ger det tid. Tid att jäsa i lugn och ro, stressa inte genom stegen. Brödets bästa kompis är natten som jag brukar säga.

    Ingredienser

    450- 500 g mjöl

    5,5 g torrjäst

    2 tsk strösocker

    1 2/3 dl mjölk

    85 g honung

    2/3 dl rapsolja

    2 ägg

    1/2 tsk salt

    125 g choklad

    110 g smör

    50 g strösocker

    2 msk kakao