450- 500 g mjöl
Honungsdoftande saftigt bröd i en vacker rund fläta. Challah är ett judiskt bröd gjord på ägg, mjölk och olja förutom basingredienserna. Men jag ville baka en söt variant, så ett bröd sötat med honung och fylld med choklad var på agendan förra helgen. Startade på fredagskväll och blev klar med brödet på lördag mitt på dagen. Passade perfekt till kvälls fikat. För hemligheten för att lyckas med brödet är, förutom riktigt bra ingredienser förstås, att man ger det tid. Tid att jäsa i lugn och ro, stressa inte genom stegen. Brödets bästa kompis är natten som jag brukar säga.
450- 500 g mjöl
5,5 g torrjäst
2 tsk strösocker
1 2/3 dl mjölk
85 g honung
2/3 dl rapsolja
2 ägg
1/2 tsk salt
125 g choklad
110 g smör
50 g strösocker
2 msk kakao