Smula jästen i en liten skål och blanda med 1 msk strösocker, 2 msk vetemjöl och 1/2 dl fingervarm mjölk. Plasta in och låt stå tills det börjar bubbla.
En kladdig historia med chokladbrioche bullar som resulterade i en läcker och hypnotiserande snurrbulle. Fyllningen sprutade överallt men slutresultatet var lyckat och läckert. Ett recept som kräver tålamod och kärlek till choklad!
1.
Smula jästen i en liten skål och blanda med 1 msk strösocker, 2 msk vetemjöl och 1/2 dl fingervarm mjölk. Plasta in och låt stå tills det börjar bubbla.
2.
I assistent blanda alla ingredienser förutom Nutella.
3.
Kör på medelhastighet tills degen är blank och smidig.
4.
Plasta in bunken och låt stå och jäsa på en dragfri plats ca 2 timmar eller tills den fördubblar sin storlek.
5.
Sätt ugnen på 175º C.
6.
Ta fram degen på bakbordet.
7.
Kavla till en rektangel, ca 1/2 cm tjock.
8.
Bred på Nutella.
9.
Skär i ca 5 cm breda remsor.
10.
Vik varje remsa dubbelt och börja snurra från båda hålen.
11.
Ställ bullarna på bakplåtspapper på plåt med fen öppna sidan uppåt. Då kommer all den goda fyllningen att vara kvar i bullen under gräddningen.
12.
Låt bullarna jäsa under kökshandduk minst 30 minuter eller tills de dubblar sin storlek.
13.
Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter, tills de är gyllenbruna.
14.
Låt svalna på galler.
15 - 15 1/2 vetemjöl
1/4 salt
1 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
40 g färsk jäst
4-5 msk kondenserad mjölk
2 1/2 dl mjölk
3 ägg
150 g smör
1/2 burk Nutella