back-button

Simona Muntean

Picture of the author

CHOKLADCHEESECAKEPAJ OCH VACKRASTE PLÅTEN SOM ÅKTE HELA VÄGEN FRÅN VÅRGÅRDA TILL STOCKHOLM

En drömgod och krämig cheesecake i en smörig och spröd pajbotten. En läcker dessert som kan avnjutas med kakaogrädde.

    Hur

    1.

    Förvärm ugnen till 175 grader. Klä en rund form med avtagbara kanter, 20 cm, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.

    2.

    Placera vetemjöl och florsocker i en stor skål och blanda väl.

    3.

    Tillsätt smöret och blanda till en smulig deg. Pressa blandningen i botten och ca 2 cm upp på väggarna av den beredda formen. I ett så jämnt lager som möjligt och baka i 10 - 15 minuter.

    4.

    Vispa choklad, färskost, strösockret, vaniljpasta och vetemjöl i en stor skål.

    5.

    Tillsätt äggen och vispa slätt.

    6.

    Häll fyllningen över den delvis bakade botten och baka i ytterligare 25 minuter, eller tills fyllningen är stabil, har stelnat.

    7.

    Kyl helt.

    8.

    Sikta över kakao, riven choklad eller varför inte ätbar guldpulver och garnera med kakaogrädde.

    9.

    Om du inte har chokladkräm och använder ljus eller mörk choklad får du smälta den i mikro först och låta svalna till rumstemperatur innan du blandar med färskost. Jag garnerade pajen med chokladgrädde men det är inte nödvändigt.

    Ingredienser

    3 1/4 dl vetemjöl

    125 g smör

    2/3 dl florsocker

    200 g choklad typ Nutella

    150 g färskost naturell

    1/2 dl strösocker

    1 tsk vaniljpasta

    1/2 dl vetemjöl

    3 ägg

    siktad kakao

    2 msk kakao