back-button

Simona Muntean

Picture of the author

CHOKLADKAKOR MED HAVSSALT

  • 25-30
  • 16-20 stycken

Recept på de godaste chokladkakorna med havssalt. Kakorna är lagom sega inuti med en spröd yta och fullproppade med chokladbitar. För bästa smakupplevelse och konsistens rekommenderar jag att använda Lindt EXCELLENCE Sea Salt!

Hur

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme. Fordra 2 ugnsplåtar med bakplåtspapper och ställ åt sidan

2.

Vispa smör och strösocker. Tillsätt ägg och vaniljsocker

3.

Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd i smeten

4.

Tillsätt chokladen och vänd lätt

5.

Forma till lika stora bollar med hjälp av en kakskopa eller för hand

6.

Lägg bollarna på plåt med generöst mellanrum emellan eftersom de flyter ut under gräddningen

7.

Grädda kakorna i mitten av ugnen för ca 10 min eller tills du ser att de börjar få lite färg på kanterna. Får inte bli helt bruna

8.

Ta ut kakorna, strö över havssalt och låt dem svalna på plåten i ett par minuter innan du flyttar över de på ett galler och låter kallna helt!

Ingredienser

Ingredienser

150 g Lindt EXCELLENCE Sea salt

150 g normal saltat smör

3 dl strösocker (byt ev. 1 dl brunt farin strö)

1 ägg

2 tsk vaniljsocker

4,75 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

Havssalt att strö över de färdiga kakorna