back-button

Simona Muntean

Picture of the author

CHOKLADPANNKAKSTÅRTA MED NUTELLAKRÄM

  • 10 personer

Men tänk dig lager på lager av chokladpannkakor med med Nutella. Nej tänkt dig något ännu bättre, chokladpannkakstårta med Nutellakräm och toppad med hackade nötter, hasselnötter som är mina absolut favoriter. Rena drömmen för mig som älskar pannkakor, choklad och nötter. Grädda ett gäng pannkakor, sväng ihop favorit krämen och gör en tårta av lager på lager. Jag har upptäck en sockerfri variant på chokladkräm, typ Nutella, hasselnötskrämen från Barebells. Kan ha den till nästan allting. Dottern tyckte första jag skulle ha haft hallonsylt och grädde emellan pannkakorna men hon ändrade sig direkt hon hade smakat med choklad. Alltså vilken tårta…

Hur

Instruktioner

1.

Blanda de torra ingredienserna.

2.

Tillsätt äggen under vispning.

3.

Tillsätt sist mjölken under fortsatt vispning så det inte bildas klumpar.

4.

Låt smeten vila i 30 minuter innan gräddningen.

5.

Heta upp en pannkakspanna och pensla med olja.

6.

Testgrädda en pannkaka så du vet ifall det behövs mer mjöl eller mjölk, beroende på hur tjock smeten är.

7.

Jag fick till 15 stycken pannkakor.

8.

Stapla pannkakorna på varandra och låt dem kallna. Förbered krämen under tiden.

9.

Vispa ihop Nutella med vaniljkräm till en krämig, slät konsistens.

10.

På ett serveringsfat lägg två pannkakor på varandra.

11.

Smeta på ca 2-3 msk kräm och lägg över en pannkaka. smeta över 2-3 msk kräm.

12.

Varva pannkakor med kräm tills alla pannkakor är tillagda.

13.

Bre på toppen kräm om du har kvar annars Nutella.

14.

Ställ pannkakstårtan kallt till den ska serveras.

15.

Strö över hackade hasselnötter eller annat gott.

Ingredienser

Smet

4 dl vetemjöl

en nypa salt

0.75 dl osötat kakao

3 stora ägg

3.75 dl mjölk

rapsolja till att steka pannkakorna

chokladkräm

0.5 burk chokladkräm typ Nutella (175 g mer eller mindre)

0.5 sats hemmagjord vaniljkräm