back-button

Simona Muntean

Picture of the author

CHOKLADSALAMI

  • 20 personer

En mycket festiv chokladrulle fylld med massa gott, nötter, torkad frukt och bär samt kex. Jag kallar den förstås som alla andra för chokladsalami, den ser ju som salami eller vad tycker du?Nu krånglade jag till och knyte med steksnöre och rullade i florsocker så den såg ut som en riktig salami, alltså en riktig italiensk salami.

Hur

Instruktioner

1.

Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mickron.

2.

Tillsätt chokladen och rör om tills den har smält.

3.

Häll i övriga ingredienserna och blanda till en tjock smet.

4.

Lägg dubbla plastfilm på bakbordet.

5.

Häll smeten i mitten på plastfilmen och rulla ihop. Vrid kanterna och knyt dem. Ställ kallt.

6.

Ta bort plastfilmen och rulla chokladsalamin i florsocker. Du kan rulla den i smörpapper och förvarar i kylskåp.

7.

Håller i minst två veckor.

Ingredienser

Ingredienser

250 g choklad, ljus eller mörk

100 g normal saltat smör

1 dl flrosocker

4-5 stora fikon, grovt hackade

5-6 stora färska dadlar, urkärnade och delade i halvor

100 g blandade nötter och torkade frukt samt kanderade apelsinskal

8 stycken Digestivekex, hackade i mindre bitar (ej finkrossade)

florsocker att rulla salami i