back-button

Simona Muntean

Picture of the author

Chokladsockerkaka med glasyr och kokos - Kärleksmumskaka

En saftig chokladkaka med mycket kaffe och chokladglasyr och massor av riven kokos.

    Hur

    1.

    Sätt ugnen på 175º C. Smörj och mjöla en form och ställ åt sidan.

    2.

    Vispa ägg och socker pösigt luftigt i en bunke.

    3.

    Blanda kakao, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan skål och rör ner det i äggblandningen.

    4.

    Tillsätt smält smör och filmjölk. Vispa snabbt ihop allt till en smet.

    5.

    Häll smeten i sockerkaksformen på minst 1 ½ l.

    6.

    Grädda kakan längst ner i ugnen i 37–40 min. Låt den svalna i formen.

    7.

    Stjälp upp kakan på ett serveringsfat eller tallrik.

    8.

    Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Börja alltid med mindre mängd florsocker. Eventuellt häll i lite mer kaffe så den blir lagom konsistens som går att bre på.

    9.

    Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna innan du skär i bitar och serverar.

    Ingredienser

    3 ägg

    3 dl brunt socker

    ½ dl kakao

    3 dl vetemjöl

    1 1/2 tsk bakpulver

    2 tsk vaniljsocker

    125 g smör

    1 dl filmjölk

    75 g smör

    2 msk kakao

    2 tsk vaniljsocker

    3 - 3 ½ dl florsocker

    2 msk kaffe

    - riven kokos