back-button

Simona Muntean

Picture of the author

CHOKLADTRYFFELPAJ

En mäktig lyxig chokladpaj med underbar smak. En no-bake chokladtryffelpaj med kexbotten och krämig chokladtryffelfyllning. Dekorera med kakao, karamelliserade apelsinskivor och granatäpplekärnor för extra smak och färg. Perfekt för att fira vårens ankomst!

    Hur

    1.

    Blanda kex och smör och tryck i botten och upp på kanterna på en pajform som är cirka 22 cm i diameter och har löstagbar kant eller botten.

    2.

    Tryck ut med baksidan av en sked eller ett glas.

    3.

    Ställ pajskalet kallt tills du förbereder tryffelfyllningen.

    4.

    I en kastrull mät upp smör och grädde.

    5.

    Låt koka upp och dra sedan kastrullen från värmen.

    6.

    Tillsätt chokladen och mixa fyllningen slät med en stavmixer.

    7.

    Häll fyllningen i formen och låt stå kallt i minst 4 timmar.

    8.

    Ställ pajen på ett serveringsfat.

    9.

    Dekorera eventuellt med siktad kakao och karamelliserade apelsinskivor och granatäpple.

    10.

    Det är aldrig fel att lägga på några ätliga blommor.

    Ingredienser

    250 g Digestive eller Marie kex

    150 g smält smör

    75 g smör eller margarin

    1 1/2 dl vispgrädde

    250 g mörk choklad