back-button

Simona Muntean

Picture of the author

CHOKLADTRYFFLAR MED MESSMÖR OCH PISTAGENÖTTER

  • 20 bitar

Enkla och goda chokladtryfflar med en twist av messmör och pistagenötter. Ett recept från Ernst Kirchsteiger.

Hur

1.

Hacka chokladen och lägg den i en skål.

2.

Koka upp vispgrädde med 150 g messmör och häll över chokladen.

3.

Tillsätt smöret och rör jämnt.

4.

Lägg bakplåtspapper i en form, 20X20 cm.

5.

Häll tryffeln i formen.

6.

Klicka 4 msk messmör på ytan och rör om med spetsen av en kniv eller en grillpinne. Få till en swirl.

7.

Strö över nötterna.

8.

Låt stelna och skär i bitar.

Ingredienser

300 g mörk choklad

1 1/2 dl vispgrädde

150 g messmör + 4 msk

30 g smör

2 dl hackade pistagenötter