back-button

Simona Muntean

Picture of the author

CHOKLADTRYFFLAR MED MESSMÖR OCH PISTAGENÖTTER

Enkla och goda chokladtryfflar med en twist av messmör och pistagenötter. Ett recept från Ernst Kirchsteiger.

    Hur

    1.

    Hacka chokladen och lägg den i en skål.

    2.

    Koka upp vispgrädde med 150 g messmör och häll över chokladen.

    3.

    Tillsätt smöret och rör jämnt.

    4.

    Lägg bakplåtspapper i en form, 20X20 cm.

    5.

    Häll tryffeln i formen.

    6.

    Klicka 4 msk messmör på ytan och rör om med spetsen av en kniv eller en grillpinne. Få till en swirl.

    7.

    Strö över nötterna.

    8.

    Låt stelna och skär i bitar.

    Ingredienser

    300 g mörk choklad

    1 1/2 dl vispgrädde

    150 g messmör

    4 msk messmör

    30 g smör

    2 dl hackade pistagenötter