back-button

Simona Muntean

Picture of the author

CINNABONS

  • 20-24

Cinnabons, fluffiga kanelbullar med frosting på. Drömmen!

Hur

Gör så här

1.

I en stor bunke blanda alla ingredienser till degen men bara 9 dl vetemjöl. Blanda till en lös deg

2.

Tillsätt mer vetemjöl, en dl i taget, och blanda väl. Degen ska vara mjuk inte torr

3.

Olja in en större bunke och lägg degen i. Plasta in ordentligt och låt vila i rumstemperatur över natten eller minst 6 timmar

4.

Sätt ugnen på 200 grader, över och undervärme. Fodra två ugnsplåtar med bakplåtspapper. Ställ åt sidan

5.

Ta upp degen på bakbordet och kavla ut till en rektangel, ca 0,5 cm tjockt

6.

Blanda alla ingredienser till fyllningen och bred över degplattan

7.

Gör ett treslag och kavla plattan jämnt

8.

Skär i 4-5 cm degremsor, från den korta sidan, med hjälp av en pizzaskärare

9.

Rulla varje remsa till en rulle. Lägg på plåt med lite mellanrum. Täck med en kökshandduk och låt jäsa för ca 1 timme

10.

Grädda i mitten av ugnen för ca 10-12 minuter tills bullarna har fått en fin ljusbrun yta

11.

Under tiden rör alla ingredienser till toppingen

12.

Bred över bullarna när dem fortfarande är ljumma

13.

Njuuuuuuut!

Ingredienser

Deg

1.5 tsk torrjäst

1.5 dl strösocker

150 g normal saltat smör

5 dl mjölk

0.5 tsk kardemumma malen

2 tsk vaniljsocker

9 dl + 4-5 dl vetemjöl

Fyllning

200 g normal saltat smör, rumstempererat

1 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

4 msk vetemjöl

2 msk kanel, malen

Topping

200 g färskost

1 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker