Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Fodra en form, ca 21 X 21 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
1.
Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Fodra en form, ca 21 X 21 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
2.
Vispa smör och strösocker ljust och fluffigt.
3.
Tillsätt äggvitorna och vispa jämnt. Tillsätt filmjölken, citronzest och saft och vispa jämnt.
4.
Sikta ner de torra ingredienserna och vispa med elvisp till en jämn smet.
5.
Häll smeten i formen och grädda i ca 25-30 minuter eller tills kakan känns torr i mitten.
6.
Låt kallna innan du gör krämen.
7.
Vispa mascarponeost, vaniljsocker och florsocker Jämnt och klumpfritt. Vispa grädden till medelhårda toppar. Vänd grädden i maskarponekrämen. Blanda bara tills krämen är klumpfri.
8.
Bred krämen över kakan. Dela i lagom stora bitar och garnera med citronskivor och citronmeliss innan servering.
9.
Förvaras kallt i låda med lock.
125 g normal saltat smör, vid rumstemperatur
1.5 dl strösocker
2 äggvitor
2.5 dl filmjölk
citronzest och saft från en mellanstor citron
1 tsk vaniljsocker
3.5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
150 g mascarponeost, vid rumstemperatur
1 tsk vaniljsocker
0.5 dl florsocker
2 dl vispgrädde
Citronskivor och citronmeliss