back-button

Simona Muntean

Picture of the author

CITRONKAKOR

  • 10 minuter
  • 18-20

Vem gillar CITRON? Jag gillar inte citron i bakverk men dessa kakor får 10 av 10. Det säger ganska mycket om hur goda de är.

Hur

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 175 grader, över och underveärme. Fodra två ugnsplåtar med bakplåtspapper och ställ åt sidan

2.

Vispa smör och strösocker. Tillsätt ägget, citronzest och saft

3.

Tillsätt vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och maizena till smeten och blanda väl

4.

Plasta in degen och kyl den för ca 15-20 min. Forma till runda bollar som du lägger på plåt och plattar till med baksidan av ett glas eller med handen

5.

Grädda kakorna i ca 10 minuter eller tills dem är klara, ska inte bli bruna bara ha blivit matta

6.

Låt svalna ett par minuter och rulla sen de i florsocker

7.

Förvaras i rumstemperatur i en lufttätt burk med lock. NJUT!!!

Ingredienser

Ingredienser

125 g smör, rumstempererat

0.75 dl strösocker

1 ägg

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

1 msk maizena majsstärkelse

3.5 – 4 dl vetemjöl

1 tsk citronzest

2 msk citronsaft

0.5 dl florsocker att toppa kakorna med