back-button

Simona Muntean

Picture of the author

CITRONPASTA MED TONFISK

  • 4 personer

Älskar du pasta, tonfisk och citron? Sluta scrolla och ta ett djupt andetag. Sen går du ut till köket och lagar detta. Pssst! Gott att äta både kall och varm. Se hur jag lagar pastan HÄR

Hur

Gör så här

1.

Koka pastan enligt anvisningarna på fpk. Spara ca 4 dl pastavatten

2.

I en ugnsform lägg citronhalvor, en vitlökshuvudet som du har skurit bort toppen , lök och körsbärstomater

3.

Ringla över olivolja. Strö över oregano, basilika och svart peppar. Toppa med osten

4.

Grilla i mitten av ugnen i 175 grader för ca 30 minuter eller tills vitlöken är mjuk

5.

Tryck ut vitlöken, strö över citronsaft, mosa tomater och vitlök och blanda.

6.

Häll i ca 2 dl pasta vatten. Blanda och häll över pastan. Eventuell kan du hälla i lite mer pastavatten

7.

Toppa med färsk basilika och tonfisk. Servera och njut!

Tips!

1.

Gå inte in med allt citronsaft utan smaka av så det inte blir för surt i din smak

Ingredienser

Ingredienser

4 portioner pasta

salt och vatten

1-2 citroner beroende på storlek, halverade

1 vitlökshuvud

2-3 körsbärstomater halverade

en schalottenlök, finhackat

olivolja till formen

1 tsk torkan oregano

1 tsk torkad basilika

1/2 tsk peppar

200 g gorgonzola & mascarponeost

300 g avrunnen tonfisk

färsk basilika