Koka pastan enligt anvisningarna på fpk. Spara ca 4 dl pastavatten
1.
Koka pastan enligt anvisningarna på fpk. Spara ca 4 dl pastavatten
2.
I en ugnsform lägg citronhalvor, en vitlökshuvudet som du har skurit bort toppen , lök och körsbärstomater
3.
Ringla över olivolja. Strö över oregano, basilika och svart peppar. Toppa med osten
4.
Grilla i mitten av ugnen i 175 grader för ca 30 minuter eller tills vitlöken är mjuk
5.
Tryck ut vitlöken, strö över citronsaft, mosa tomater och vitlök och blanda.
6.
Häll i ca 2 dl pasta vatten. Blanda och häll över pastan. Eventuell kan du hälla i lite mer pastavatten
7.
Toppa med färsk basilika och tonfisk. Servera och njut!
1.
Gå inte in med allt citronsaft utan smaka av så det inte blir för surt i din smak
4 portioner pasta
salt och vatten
1-2 citroner beroende på storlek, halverade
1 vitlökshuvud
2-3 körsbärstomater halverade
en schalottenlök, finhackat
olivolja till formen
1 tsk torkan oregano
1 tsk torkad basilika
1/2 tsk peppar
200 g gorgonzola & mascarponeost
300 g avrunnen tonfisk
färsk basilika