back-button

Simona Muntean

Picture of the author

CITRONRUTOR

En fräsch och läcker citronrutor recept med spröd mördegsbotten och len citronkräm. Ett enkelt och gott bakverk som passar perfekt till fikat!

    Hur

    1.

    Förvärm ugnen till 175 grader. Klä en form 20 x 20 cm med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.

    2.

    Placera vetemjöl och florsocker i en stor skål och blanda väl.

    3.

    Tillsätt smöret och blanda till en smulig deg.

    4.

    Pressa blandningen i botten av den beredda formen i ett jämnt lager och baka i 20 minuter.

    5.

    Vispa strösocker, vaniljpasta, vetemjöl, ägg, citronskal och citronsaft tillsammans i en stor skål.

    6.

    Häll fyllningen över den delvis bakade kakan och baka i ytterligare 25 minuter, eller tills fyllningen är stabil, har stelnat.

    7.

    Kyl helt, skär i rutor och sikta över florsocker innan servering.

    Ingredienser

    3 1/4 dl vetemjöl

    1 1/4 dl florsocker

    115 g normalsaltat smör

    3 3/4 dl strösocker

    1 tsk Dr.Oetker vaniljpasta

    1 dl vetemjöl

    4 ägg

    1/2 - 1 msk citronskal

    saft från 1 1/2 citroner citronsaft

    att sikta över florsocker