back-button

Simona Muntean

Picture of the author

Cookie dough filled Oreos

En sats ger ca 20 bitar, en form på ca 20 X 20 cm, allt beroende på hur stora bitar du vill ha. Tid: ca 30 minuter + tid i kylen. Svårighetsgrad: lätt. Betyg: SSSS

    Hur

    1.

    Börja med att göra Cookie dough. Vispa smöret och sockret samt vanilj. Lägg i peanut butter och vispa lite till. Till sist häll i kondenserade mjölken och häll i mjöl. Vispa till en homogen massa, deg. Blanda i med en sked i choklad knapparna.

    2.

    Klä en fyrkantig ugnsform med bakplåtspapper och tryck ner degen. Slätta över ytan.

    3.

    För frostingen, smält både peanut butter och choklad i micro under ett par minuter, lit i taget. Blanda väl och bre över cookie dough. Ställ kallt för ett par timmar eller helst över natten.

    4.

    Dela i lagom stora bitar. Förvaras kallt.

    Ingredienser

    1/2 smör

    3/4 ljust brunt socker

    1 vaniljessens eller vaniljsocker

    1/4 peanut butter

    2 mjöl

    2,5-3 kondenserad mjölk

    2 choklad knappar