Klä botten och sidorna på en rundform med löstagbara kanter. Sätt ugnen på 150º.
En lyxig glasstårta med seg mandelmarängbotten, Daim och kaffe glass. Perfekt för sommardagar!
En sats ger en rund tårta på ca 24 cm som räcker till 8-10 personer.
1.
Klä botten och sidorna på en rundform med löstagbara kanter. Sätt ugnen på 150º.
2.
Vispa äggvitorna till hård skum. Tillsätt socker lite i taget under fortsatt vispning. Vänd ner mandeln i marängen.
3.
Häll marängen i formen, slät till ytan. Grädda i nedersta delen av ugnen för ca 50-50 minuter.
4.
Låt marängen svalna medan du förbereder glassen.
5.
Finhacka Daim och blanda i kaffe. Vispa äggulor och socker och vispa grädden för sig.
6.
Blanda allt och häll i formen över den kallna marängen. Ställ i frysen i minst 3 timmar eller tills den har blivit klar.
7.
Jag hade köpt även Daim kulor, små fina, som jag la på toppen som dekoration.
1.
Jag har endast gjort glasstårtan med Daim, kolakrokanten passar super bra i glassen och ihop med den sega mandelmarängen. Det ska väl fungera med annan typ av choklad, den man själv gillar.
3 äggvitor
2 dl strösocker
1,5 dl sötmandel, malen eller mandelmjöl
3 äggulor
0,75 dl strösocker
1 dl ljummet brygd kaffe
2 förp. dubbel Daim
3 dl vispgrädde