back-button

Simona Muntean

Picture of the author

DESSERT MED RABARBER OCH HALLONKOMPOTT

En god dessert med rabarber och hallonkompott, serverad i vackra glas. Perfekt för Nyårssupén, Morsdag eller Midsommar. Enkelt att anpassa med andra frukter och bär i säsong.

    Hur

    1.

    I en kastrull på spisen koka upp alla ingredienser till kompott. Låt puttra på låg värme tills rabarbern blir mjuka. Ta bort från plattan och låt kompotten kallna. Förvaras i burk med lock i kylskåp.

    2.

    Blanda kex och smält smör till en blöt grynig massa. Ställ åt sidan.

    3.

    Rör färskosten mjukt. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en jämn smet.

    4.

    Ta fram dina glas. Fördela kexsmulet men spara ca 3-4 msk till garnering.

    5.

    Fördela kompotten över kexet, spara ca 3-4 msk till garnering.

    6.

    Häll överostsmeten och jämna till ytan.

    7.

    Garnera med en klick kompott. Strö över kexsmul och dekorera med blommor eller grönt.

    8.

    Kan serveras omgående eller förvaras i kylskåp till servering ( i upp till ett dygn).

    Ingredienser

    2 rabarberstjälkar

    100 hallon

    1 gelesocker

    1 vatten

    1/2 citron

    8 Digestive kex

    40 smör

    100 färskost naturell

    1 sötad kondenserad mjölk

    3 vispgrädde

    1/4 kardemummakärnor