back-button

Simona Muntean

Picture of the author

Devil's Food cake

En chokladig Devil's Food Cake som är perfekt för att baka under stressiga veckor. Receptet är anpassat med svenska mått och innehåller kessella för en unik smak.

    Hur

    1.

    Vispa ägg, socker och kessella i en bunke.

    2.

    Tillsätt mjöl, kakao, salt och surmjölken. Vispa till en jämn smet.

    3.

    Under fortsatt vispning häll en msk vatten blandad med bikarbonat i smeten.

    4.

    Smöra och mjöla engångsformar.

    5.

    Fyll dina formar till hälften. Använder du mer smet kommer det att hamna över när bottnarna är klara.

    6.

    Grädda i nedre delen av ugnen i ca 175 grader för ca 20-25 minuter.

    7.

    Kakan är klar när den är färdigt gräddad i mitten. Du kan göra tandpetartestet. Jag brukar bara känna lätt med fingertopparna på ytan precis i mitten på kakan att den inte är kladdig.

    8.

    Cupcakes behöver gräddas mycket kortare tid, ca 15-20.

    Ingredienser

    1 1/4 socker

    1/2 kessella

    3 ägg

    1/3 salt

    1 surmjölk

    2 mjöl

    1/4 kakao

    3/4 kokt vatten