DUBAI CHOKLADKAKA MED BISCOFFSPREAD

Den virala Dubai chokladen. I en ny nötfri variant. Kataifi degtrådar, smör, Biscoff och favorit ljuschokladen.
Tid: 10 minuter
Antal: 12 portioner
Ingredienser:
- 100 g Kataifi degtrådar skurna i mindre bitar
- 50 g smör
- 200 g Biscoff spread
- 200 g ljus choklad typ Marabou
- ev 25 g vit choklad
- ev 1 finkrossat Biscoff kex
Gör så:
- Skär degtrådarna i mindre bitar.
- Stek de i lite smör i en stekpanna tills de blir bruna. Rör då och då och vänd de så de inte bränns.
- I en skål blanda trådar med Biscoff spread.
- Klä en brödform med bakplåtspapper.
- Smält vit choklad och ringla i botten på formen. Låt stelna någon minut i frysen.
- Smält ljus choklad. Täck sen hela botten på formen med hälften. Jämna till ytan och dra uppåt ca 0,5 cm på väggarna. Ställ i frysen för ca 1-2 min.
- Lägg fyllningen i och jämna till ytan.
- Täck med resterande choklad. Ev strö över finkrossat kex.
- Ställ i frysen ca 30-45 min tills chokladen har stelnat. Dela och njut.

