back-button

Simona Muntean

Picture of the author

EN LITEN SAFTIG MOROTSTÅRTA

En saftig morotstårta som är perfekt att njuta av under Morotskakans dag. Receptet är enkelt att följa och tårtan är otroligt saftig och lagom söt. Den är fylld med en ljuvlig färskostkräm och garnerad med ätbart guldpulver och färska rosor.

    Hur

    1.

    Sätt ugnen på 175 grader. Smörj 3 stycken runda engångsformar i aluminium och lägg bakplåtspapper i botten. Ställ åt sidan.

    2.

    Vispa ägg, strösocker och rapsolja luftigt och poröst, cirka 5 min.

    3.

    Blanda kanel, salt, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker och vetemjöl i en bunke och sikta dem direkt över äggskummet. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet.

    4.

    Blanda slutligen i morötter och kokos.

    5.

    Fördela smeten jämnt i formar och grädda i ugnen på 175 grader i 20-25 minuter.

    6.

    Gör stickprov, ta ut och låt svalna helt. Bottnarna går jättebra att göra dagen innan eller frysa in för senare användning.

    7.

    Plasta bottnarna när de har svalnat för att hålla dem så saftiga som möjligt.

    8.

    Vispa smöret vitt och luftigt. Vispa färskosten och blanda med smöret.

    9.

    Under fortsatt vispning häll florsocker, ca 1/2 dl åt gången. Vispa i sist vispgrädde tills önskad konsistens.

    10.

    Lägg ena botten på ett serveringsfat och bred på 1/3 del av krämen. Fortsätt med resterande bottnar.

    11.

    Med den sista delen kräm spacklar du hela tårtan med. Så där halv slarvigt. Då får du det rustika halvnakna utseendet på tårtan.

    Ingredienser

    3 morötter

    4 ägg

    4 strösocker

    2 1/2 rapsolja

    1 kanel

    nypa salt

    1 1/2 bakpulver

    1 1/2 bikarbonat

    1 vaniljsocker

    4 vetemjöl

    2 kokos

    400 färskost naturell

    100 smör

    3-4 florsocker

    1- 1 1/2 vispgrädde