I en skål lägg kakorna och häll vispgrädden över.
Superfräsch och framför allt enkel citronmousse med blåbär. Len och god mousse med en perfekt balans av citronsmak. Toppad med blåbär, citronskivor och citronmeliss. MUMS!
1.
I en skål lägg kakorna och häll vispgrädden över.
2.
Plasta in och ställ i kylskåp över natten eller minst 4 timmar.
3.
Vispa smeten fluffigt. Tillsätt vanilj- och florsocker. Vispa jämnt.
4.
I fyra glasburkar eller skålar fördela 2/3 delar av dem krossade kakorna. Spritsa eller skedda moussen i.
5.
Toppa med blåbär, citronskivor, grönt och ev kaksmul.
6.
Förvaras i kylskåp till servering. Håller i upp i 2-3 dagar.
15 dubbla kakor med citronfyllning
5 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
1 dl florsocker
2 dl blåbär
tunna citronskivor
citronmeliss