Vispa vaniljkräm med mjölk
En enkel dessert som passar bra på studenten, sommarens grillfester eller midsommar. Kräver minimal ansträngning och tar endast 5-10 minuter att förbereda. Kan varieras med olika bär och frukter samt dekoreras efter eget tycke.
1.
Vispa vaniljkräm med mjölk
2.
I 6 serveringsskålar eller burkar varva maränger med vaniljkräm och bär.
3.
Gör två lager och avsluta med bär.
4.
Dekorera ev med färska blommor eller riven choklad.
5.
Klart att servera.
1.
Jag gjorde en riktig festlig men enkel dessert till många med både jordgubbar, hallon, körsbär och björnbär. Nästa gång kommer jag använda franska chokladmaränger och riven kokos. Gillar du inte vaniljkräm kan köra på chokladpudding eller varför inte kokos.
2 marängbottnar eller 4 stora franska maränger brutna i mindre bitar
en påse vaniljkräm (har använt Dr Oetker)
6 dl mjölk
ca 500 g färska bär och frukt