back-button

Simona Muntean

Picture of the author

ENKEL JORDNÖTSSMÖR FUDGE PÅ TVÅ INGREDIENSER

  • 10 minuter
  • 20 bitar

En himmelskt god och smältande jordnötssmör fudge med choklad och lite flingsalt på toppen. Ett enkelt recept som tar ca 10 minuter att göra utan krångel eller maskiner.

Hur

1.

Klä en fyrkantig form, ca 20 X 20 cm, med bakplåtspapper.

2.

Värm på spisen i en kastrull jordnötssmöret och chokladen tills den har smält och du har en krämig och jämn smet.

3.

Häll i formen och ställ kallt.

4.

Strö över flingsalt efter någon halvtimme.

5.

Skär i bitar och servera.

Tips!

1.

Du kan göra fudgen vegansk väldigt lätt, använd vegansk choklad bara. Bra fika för glutenallergiker. Jag har använt ljus choklad i receptet men det blir gott med mörkt också. 

Ingredienser

2 dl jordnötssmör

2 1/2 dl choklad finhackad, mörk eller ljus

ev flingsalt