back-button

Simona Muntean

Picture of the author

ENKEL MOUSSETÅRTA MED JORDNÖTSSMÖR

  • 8 personer

Moussetårta med jordnötssmör och chokladganache. Inser nu att jag kommer att trötta ut er alla med mina nya recept med jordnötssmör. Även om det är olika bakverk vi pratar om. Ja, jag vet mer än vad du vet. Har nämligen flera nya recept på gång, jordnötskakor med choklad, jordnötskakor med kola för att inte prata så mycket mer om denna underbara moussetårta med jordnötssmör. Är det något som jag kan äta direkt ur burken så är det jordnötssmör. Någon annan som känner igen sig?

Hur

Gör så här

1.

Klä en bakform med plastfolie och ställ åt sidan

2.

Vispa grädden till mjuka toppar och ställ i kylskåp

3.

I en annan skål vispa färskost och jordnötssmör samt vaniljsocker. Vispa ett par minuter

4.

Tillsätt florsocker och vispa en minut till

5.

Vänd grädden i moussen

6.

Häll moussen i formen och tryck lätt med en sked så moussen fyller hela formen

7.

Släpp eventuellt formen lätt i bordet ett par gånger

8.

Doppa kexen snabbt i lite varm mjölk eller sirap gjord på vatten och strösocker

9.

Täck hela formen med kex. Eventuellt kommer du behöva trimma några kex så hela formen täcks. Hade tur med kexen som passade perfekt i min form

10.

Täck med plastfolie och ställ i frysen minst någon timme

11.

I en kastrull på spisen värm grädden nästan till kokpunkten

12.

Ta bort från spisen och häll chokladen över

13.

Låt stå någon minut innan du vispar ganachen slätt. Tillsätt smöret och vispa slätt

14.

Ta fram formen och vänd den på ett serveringsfat. Ta bort plastfolien

15.

Låt ganachen komma till rumstemperatur innan du häller den över moussen

16.

Toppa med hackade jordnötter

Ingredienser

Mousse

1.25 dl vispgrädde

300 g färskost naturell

2 dl jordnötssmör

1 tsk vaniljsocker

1.5 dl florsocker

Övrigt

ca 8-10 kex till botten

lite mjölk eller sirap

hackade jordnötter till dekorering

Chokladganache

1.5 dl choklad hackad

0.75 dl vispgrädde

1 msk smör