back-button

Simona Muntean

Picture of the author

Enkelt brödreceptet

Ett enkelt brödrecept som ger ett gudomligt knaprigt och luftigt bröd. Kräver minimal knådning och tar endast 2 minuter att blanda ihop. Perfekt för alla tillfällen!

    Hur

    1.

    Blanda alla torra ingredienser i en djup skål.

    2.

    Tillsätt vatten och med en sked blanda väl. Degen är lös och klibbig.

    3.

    Täck med plastfolje och en kökshandduk och låt degen jäsa i rumstemperatur i 12-18 timmar.

    4.

    Mjöla bakbordet ordentligt och dumpa degen i mitten. Forma degen snabbt till limpa eller en rund boll och täck med folje och handduken igen.

    5.

    Den ska jäsa 30 minuter till under tiden ugnen blir riktigt varm.

    6.

    Sätt ugnen på 250º och ställ gjutjärnsgrytan med lock i ugnen.

    7.

    Ta ut grytan och lägg brödet försiktigt inuti. Tänk på att grytan är 250º varm nu.

    8.

    Snitta brödet med en vass kniv eller rakblad, lägg på locket och grädda i 30 minuter.

    9.

    Ställ brödet på galler för att kallna. Jag brukar lägga över en kökshandduk.

    Ingredienser

    7 1/4 vetemjöl

    1 3/4 salt

    1/2 - 1 torrjäst

    3 3/4 vatten