back-button

Simona Muntean

Picture of the author

ENKLA CHOCOLATE CHIPS BARS

  • 12 personer

Varsågod! Låt mig bjuda på en kaka eller två. Enkla Chocolate chips bars eller kakor som du gör på 20 minuter och med endast fyra ingredienser. Kakorna smakar så där ljuvligt av brynt smör, salt och sött i samma tugga. Jag ska inte försöka övertyga dig utan du får helt enkelt lita på mig och ge kakorna en chans. Det går så jädrans snabbt att baka dem så du kommer säkert att hitta en halv timme.

    Hur

    Instruktioner

    1.

    Sätt ugnen på 175 grader. Klä en fyrkantig form, ca 20 X 20 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.

    2.

    Blanda vetemjöl, 1 1/4 dl brunt socker och mjukt smör till en smulig deg. Tryck den i botten på den beredda formen.

    3.

    I en kastrull på spisen smält 75 g smör med 2/3 dl brunt socker, koka upp och småkoka i ca 1 minut.

    4.

    Häll den över botten i formen och jämna till ytan. Grädda i mitten av ugnen för 10 – 12 minuter. Grädda inte färdigt, tills det blir en skorpa.

    5.

    Ta ut formen , strö över chokladen och blanda lätt till virvlar, med spetsen av en vass kniv.

    6.

    Låt kakan svalna och sen kallna helt i kylskåp innan du skär i bitar.

    7.

    Förvaras i kylskåp i låda med lock.

    Ingredienser

    Ingredienser

    2.5 dl vetemjöl

    1.25 dl brunt socker

    50 g smör, vid rumstemperatur

    75 g smör, smält

    2/3 dl brunt socker

    1.25 dl chokladknappar