Sätt ugnen på 175º C. Klä en bakplåt med bakpapper och ställ åt sidan.
Enkla tilltugg och snittar med Saint Agur creme, perfekta för buffén eller festen. Recepten inkluderar smördegsbakelser med ost och fikonmarmelad, ostfyllda tunnbrödssnittar, och ostbollar med rosé peppar och gräslök.
1.
Sätt ugnen på 175º C. Klä en bakplåt med bakpapper och ställ åt sidan.
2.
Stansa ut runda 16 runda ringar ca 5 cm och stansa ut ett håll i hälften av dem.
3.
Pensla de hela ringarna med uppvispad ägg och lägg på dem med håll i.
4.
Lägg ringarna glest på bakplåtspapper.
5.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15- 20 minuter eller tills dem har rest sig och fått fin färg.
6.
Lått bakelserna kallna helt innan du klickar eller spritsar ostkräm i hållen och lägger en klick fikonmarmelad på sidan. Garnera med grönt.
1.
Blanda osten till en kräm och bre på tunnbröden. Rulla från den korta sidan och plasta in. Ställ kallt ca 30 minuter.
2.
Skär i lagom stora bitar och garnera med t ex färsk gräslök eller ärtskott.
1.
Gör små runda bollar av riktigt kall Saint Agur creme och rulla i hackad färsk gräslök blandad med rosé peppar.
2.
Lägg ev på färska skivor av fikon.
2 smördegsplattor upptinade
100 g Saint Agur creme
8 tsk fikonmarmelad
grönt till dekoration
2 mjuka tunnbröd
100 g Saint Agur creme
50 g färskost naturell
färsk gräslök eller ärtskott
100 g Saint Agur creme
1 knippe färsk gräslök
2 tsk rosé peppar finkrossat eller grovmalet
ev färska fikon skivade att lägga bollarna påsnittar