back-button

Simona Muntean

Picture of the author

ENKLA TILLTUGG OCH SNITTAR MED SAINT AGUR CREME TILL BUFFÉN

  • 8-10 stycken

Enkla tilltugg och snittar med Saint Agur creme, perfekta för buffén eller festen. Recepten inkluderar smördegsbakelser med ost och fikonmarmelad, ostfyllda tunnbrödssnittar, och ostbollar med rosé peppar och gräslök.

    Hur

    Smördegsbakelser

    1.

    Sätt ugnen på 175º C. Klä en bakplåt med bakpapper och ställ åt sidan.

    2.

    Stansa ut runda 16 runda ringar ca 5 cm och stansa ut ett håll i hälften av dem.

    3.

    Pensla de hela ringarna med uppvispad ägg och lägg på dem med håll i. 

    4.

    Lägg ringarna glest på bakplåtspapper.

    5.

    Grädda i mitten av ugnen i ca 15- 20 minuter eller tills dem har rest sig och fått fin färg.

    6.

    Lått bakelserna kallna helt innan du klickar eller spritsar ostkräm i hållen och lägger en klick fikonmarmelad på sidan. Garnera med grönt.

    Ostfyllda tunnbrödssnittar

    1.

     Blanda osten till en kräm och bre på tunnbröden. Rulla från den korta sidan och plasta in. Ställ kallt ca 30 minuter.

    2.

    Skär i lagom stora bitar och garnera med t ex färsk gräslök eller ärtskott.

    Ostbollar

    1.

    Gör små runda bollar av riktigt kall Saint Agur creme och rulla i hackad färsk gräslök blandad med rosé peppar. 

    2.

    Lägg ev på färska skivor av fikon. 

    Ingredienser

    Smördegsbakelser med ost och fikonmarmelad

    2 smördegsplattor upptinade

    100 g Saint Agur creme

    8 tsk fikonmarmelad

    grönt till dekoration

    Ostfyllda tunnbrödssnittar

    2 mjuka tunnbröd

    100 g Saint Agur creme

    50 g färskost naturell

    färsk gräslök eller ärtskott

    Ostbollar med rosé peppar och gräslök

    100 g Saint Agur creme

    1 knippe färsk gräslök

    2 tsk rosé peppar finkrossat eller grovmalet

    ev färska fikon skivade att lägga bollarna påsnittar