back-button

Simona Muntean

Picture of the author

EXTRA KLADDIG KLADDKAKA

  • <45 minuter
  • 6 portioner

Finns det något godare än en riktigt kladdig kladdkaka med mycket smak av choklad? Inte om ni frågar oss!

I den här artikeln hittar du det godaste receptet på kladdkaka – och det bästa av allt är att den går att göra helt glutenfri.

Letar du efter ett recept på en kladdkaka som inte är lika kladdig, en chokladkaka – men som ändå är saftig och väldigt god – då hittar du den HÄR.

    Hur

    1.

    Sätt ugnen på 200 grader, över och undervärme. Fodra en rund form (cirka 24 cm i diameter) med bakplåtspapper och ställ åt sidan.

    2.

    Smält smöret i en kastrull på medelvärme och addera chokladen. Ta bort kastrullen från plattan och låt chokladen smälta.

    3.

    Samtidigt vispa ägg och strösocker i en bunke tills det blir poröst.

    4.

    Blanda alla torra ingredienser i en skål, blanda ner de torra ingredienserna i ägg- och sockerblandningen. Häll ner smör- och chokladblandningen i smeten.

    5.

    Häll smeten i formen.

    6.

    Grädda kladdkakan i ca 10 minuter. Ta sedan ut kakan från formen med hjälp av bakplåtspappret samt placera den i frysen, låt den svalna i ca 30 minuter.

    7.

    Strö över lite kakao (använd en finmaskig sil) och servera kakan med hemmagjord glass.

    Tips!

    1.

    **TIPS! Godast är Marabou mintkrokant.

    2.

    *Inget vetemjöl behövs men om du önskar lite mer substans addera 1/2 dl vetemjöl. Om du är glutenintolerant kan du istället addera 1/2 dl majsmjöl eller mandelmjöl.

    Ingredienser

    100 g normal saltat smör

    2 st ägg

    2 dl strösocker

    100 g choklad (valfri smak)

    3 msk osötad kakao

    1 tsk vaniljsocker

    1 tsk salt

    0 dl vetemjöl*

    100 g chokladpraliner, halverade