Sätt ugnen på 200 grader, över och undervärme. Fodra en rund form (cirka 24 cm i diameter) med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
Finns det något godare än en riktigt kladdig kladdkaka med mycket smak av choklad? Inte om ni frågar oss!
I den här artikeln hittar du det godaste receptet på kladdkaka – och det bästa av allt är att den går att göra helt glutenfri.
Letar du efter ett recept på en kladdkaka som inte är lika kladdig, en chokladkaka – men som ändå är saftig och väldigt god – då hittar du den HÄR.
1.
Sätt ugnen på 200 grader, över och undervärme. Fodra en rund form (cirka 24 cm i diameter) med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
2.
Smält smöret i en kastrull på medelvärme och addera chokladen. Ta bort kastrullen från plattan och låt chokladen smälta.
3.
Samtidigt vispa ägg och strösocker i en bunke tills det blir poröst.
4.
Blanda alla torra ingredienser i en skål, blanda ner de torra ingredienserna i ägg- och sockerblandningen. Häll ner smör- och chokladblandningen i smeten.
5.
Häll smeten i formen.
6.
Grädda kladdkakan i ca 10 minuter. Ta sedan ut kakan från formen med hjälp av bakplåtspappret samt placera den i frysen, låt den svalna i ca 30 minuter.
7.
Strö över lite kakao (använd en finmaskig sil) och servera kakan med hemmagjord glass.
1.
**TIPS! Godast är Marabou mintkrokant.
2.
*Inget vetemjöl behövs men om du önskar lite mer substans addera 1/2 dl vetemjöl. Om du är glutenintolerant kan du istället addera 1/2 dl majsmjöl eller mandelmjöl.
100 g normal saltat smör
2 st ägg
2 dl strösocker
100 g choklad (valfri smak)
3 msk osötad kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
0 dl vetemjöl*
100 g chokladpraliner, halverade