back-button

Simona Muntean

Picture of the author

EXTRA KLADDIG KLADDKAKA - HELT ELLER DELVIS GLUTENFRI KLADDKAKA

Ett recept på en extra kladdig kladdkaka med smak av choklad och chokladpraliner. Kan göras glutenfri.

    Hur

    1.

    Sätt ugnen på 200 grader, över och undervärme. Fodra en rund form (cirka 24 cm i diameter) med bakplåtspapper och ställ åt sidan.

    2.

    Smält smöret i en kastrull på medelvärme och addera chokladen. Ta bort kastrullen från plattan och låt chokladen smälta.

    3.

    Samtidigt vispa ägg och strösocker i en bunke tills det blir poröst.

    4.

    Blanda alla torra ingredienser i en skål, blanda ner de torra ingredienserna i ägg- och sockerblandningen. Häll ner smör- och chokladblandningen i smeten.

    5.

    Häll smeten i formen.

    6.

    Grädda kladdkakan i ca 10 minuter. Ta sedan ut kakan från formen med hjälp av bakplåtspappret samt placera den i frysen, låt den svalna i ca 30 minuter.

    7.

    Strö över lite kakao (använd en finmaskig sil) och servera kakan med hemmagjord glass.

    Ingredienser

    100 g normal saltat smör

    2 st ägg

    2 dl strösocker

    100 g choklad

    3 msk osötad kakao

    1 tsk vaniljsocker

    1 tsk salt

    0 dl vetemjöl

    100 g chokladpraliner