SAFFRANSPANNKAKOR MED CHOKLAD

Tunna pannkakor smaksatta med julens kryddor. Saffran är min favorit så klart det blev saffranspannkakor. Fyll de med chokladkräm eller sylt. Perfekta som frukost/brunch.
Tid: 5 minuter
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
- 1 ägg
- 3 dl mjölk
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 påse saffran
- 2 msk strösocker + 2 msk alkohol eller citron saft
- 50 g smält smör
- smör eller rapsolja till stekning
- chokladkräm typ Nutella att fylla med
- ev bär att toppa med
Gör så:
- Blanda mortlad saffran med strösocker och alkohol eller citronsaft och låt stå 10 min.
- Vispa alla ingredienser till pannkakssmeten till en klumpfri smet. Låt smeten vila ca 15-20 min.
- Grädda tunna pannkakor med lite smör i en pannkakslagg eller stekpanna. Antal pannkakor beror på storleken på din panna.
- Bred chokladkräm och rulla pannkakorna. Servera ev med bär.


