back-button

Simona Muntean

Picture of the author

FRUKOSTBRÖD

Små frukostbröd som inte behöver jäsning, enkla att göra på 30 minuter. Påminner lite om scones. Serveras ljumma med smör och ost eller marmelad.

    Hur

    1.

    Sätt ugnen på 150 grader, både över- och undervärme.

    2.

    Blanda alla ingredienser till en ganska så klibbig deg. Mjöla bakbordet ordentligt, häll degen på bordet och platta till den ca 1 cm tjock. Dela den i bitar med en vass kniv och lägg bitarna på en ugnsplåt på bakplåtspapper.

    3.

    Grädda bröden i mitten av ugnen för 20 - 25 minuter beroende på ugn. För mig var det lagom med 20 minuter.

    4.

    Låt bröden svalna under en kökshandduk.

    Ingredienser

    4 1/4 dl vetemjöl

    1 ägg

    1 3/4 dl filmjölk

    1/2 tsk salt

    1/2 tsk bikarbonat