back-button

Simona Muntean

Picture of the author

FUDGE BROWNIE MED JORDGUBBAR

  • 16 bitar

Föreställ dig en riktig chokladig brownie, så där seg i mitten, full med chokladbitar, toppad med len fudge och färska jordgubbar. Drömmen. Jag tycker det passar perfekt med jordgubbar till choklad.

    Hur

    1.

    Sätt ugnen på 175º C och klä en form 20 X 20 cm, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.

    2.

    Smält smör och choklad på spisen och blanda tills den är jämn.

    3.

    Ta bort från spisen och tillsätt strösocker och brun farin. Vispa snabbt tills smöret är inkorporerat.

    4.

    Låt svalna tills den bara är lite ljummen.

    5.

    Tillsätt äggen och vaniljsocker under kraftig vispning och fortsätt i en minut.

    6.

    Vänd de torra ingredienserna i smeten.

    7.

    Blanda i den krossade chokladen sist och häll i formen.

    8.

    Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. För mig blir 25 minuter perfekt.

    9.

    Låt kakan svalna medan du förbereder fudgen.

    10.

    Värm vispgrädden i en kastrull på spisen nästan tills den börjar koka.

    11.

    Ta bort från spisen och blanda i chokladen. Rör tills alla chokladbitar har smält.

    12.

    Häll fudgen över kakan, jämna till ytan.

    13.

    Lägg på jordgubbsskivorna och låt den stå kallt minst 1 timme eller tills fudgen har stelnat.

    14.

    Skär i bitar och servera.

    Ingredienser

    Browniesmet

    10 msk (140 g) smör

    113 g hackad mörk choklad

    1 1/2 dl strösocker

    1/2 dl brun farin

    2 stora ägg

    1 tsk vaniljsocker

    1 3/4 dl vetemjöl

    1/2 dl + 1 msk kakao

    1/8 tsk salt

    1 dl ljus eller mörk choklad hackad i mindre bitar eller chokladknappar

    Fudgetopping

    1 1/2 dl vispgrädde

    200 g mörk choklad 

    6 färska jordgubbar i skivor att garnera med