Sätt ugnen på 175 °.
En härlig tårta med vaniljbottnar fyllda med choklad ganache, spacklad med italiensk marängsmörkräm och täckt med egengjord marshmallowfondant. Dekorationer i sockerpasta.
1.
Sätt ugnen på 175 °.
2.
Blanda mjöl, socker, salt och bakpulver i en skål. Häll över den smälta smöret och blanda till en gryning massa.
3.
I en annan skål vispa äggvitorna med mjölk och vanilj.
4.
Häll lite i taget av mjölkblandningen över mjölmassan och vispa kontinuerligt. Vispa till en jämn smet. Tillsätt ev livsmedelfärg om du vill ha en annan färg på dina bottnar.
5.
Fördela smeten i 3 formar (runda på 20-23 cm) som du har smörjt och mjölat samt klätt botten med bakplåtspapper.
6.
Grädda längst ner i ugnen för ca 25-30 minuter. Gör tandpetartestet innan du tar ut bottnarna. Låt svalna något innan du tar ut dem ur formarna.
1.
OBS! Till denna tårta gjorde jag dubbelsats
2.
Värm gräddet på spisen NÄSTAN till kokpunkten. Se till att det inte kokar utan ta bort från spisen så fort det börjar bubbla i. Blanda i chokladen och rör tills den har smält. Låt blandingen stå kallt, i kylskåpet, minst 4 timmar.
3.
Vispa kraftigt med elvisp till en len och fluffig kräm. Färdigt att använda som fylning i eller till att garnera tårta eller cupcakes.
1.
OBS! Till denna tårta gjorde jag dubbelsats
2.
Värm gräddet på spisen NÄSTAN till kokpunkten. Se till att det inte kokar utan ta bort från spisen så fort det börjar bubbla i. Blanda i chokladen och rör tills den har smält. Låt blandingen stå kallt, i kylskåpet, minst 4 timmar.
3.
Vispa kraftigt med elvisp till en len och fluffig kräm. Färdigt att använda som fylning i eller till att garnera tårta eller cupcakes.
1.
Dekorationerna gjorde jag i god tid innan tårtan skulle monteras. Har använt sockerpasta sp från FunCakes och Dr.Oetker. Har sprayat hela tårtan sen med Dr.Oetker´s silver spray. Riktigt cool effekt på glittrande snö.
4 st äggvitor
2,5 dl mjölk
1,5 tsk vaniljpulver (2,5 tsk vaniljsocker)
5 dl mjöl
4 dl socker
1,5 tsk bakpulver
0,25 tsk salt
175 g smör, smält i micron
En sats räcker till en form på ca 20-24 cm och det blir 3 bottnar
2,5 dl strösocker
0,6 dl vatten
4-5 äggvitor eller 1,3 dl ägvitor
2 msk strösocker
300 g rumsvarmt smör fördelat i små bitar
ev färg- eller smaksättning
En sats räcker till att frosta och fylla en liten tårta , ca 16-18 cm, eller till 20 cupcakes (en sats räckte till tårtan)
180 – 200 g favorit chokladen
3 dl vispgrädde