back-button

Simona Muntean

Picture of the author

GLUTENFRI CHOKLADCHEESECAKE MED RICOTTA

En gudomlig chokladcheesecake utan smör och vanligt mjöl, med ricotta. Perfekt för glutenfria alternativ. Servera med vispad grädde och bär.

    Hur

    1.

    Värm ugnen till 180º C och smörj en form med löstagbara kanter samt strö över kakaopulver, var noga med att ta bort kakaoöverskottet.

    2.

    Vispa äggvitorna för sig och ställ åt sidan.

    3.

    Vispa äggulor med socker vit och luftigt.

    4.

    Tillsätt tidigare rörd ricottaost, smält choklad, mjölet och choklad chips.

    5.

    Blanda väl och tillsätt slutligen äggvitorna, rör om försiktigt från botten till toppen för att inte ta bort luften i kakan.

    6.

    Häll blandningen i formen och grädda i 180 ° i mitten av ugnen för ca 35-40 minuter.

    7.

    Lämna kakan i ugnen att svalna helt.

    8.

    Pudra över kakao och servera med flingsalt.

    Ingredienser

    200 g ricotta

    30 g maizena eller potatismjöl

    75 g socker

    40 g choklad chips

    3 ägg separerade

    150 g mörk choklad 70% smält och svalt

    Fling salt

    smör och kakaopulver för formen