back-button

Simona Muntean

Picture of the author

Glutenfria jordnötskakor

Gudomligt goda cookies, helt glutenfria, spröda och med en ljuvlig doft av jordnötter. Du svänger ihop dem på noll tid. Jag blev dagens medarbetare när jag bjöd på dessa på jobbet. :) För att ingen ska stämma mig efteråt vill jag bara varna alla att dessa är beroendeframkallande!

    Hur

    1.

    Sätt ugnen på 175 grader.

    2.

    Vispa jordnötssmör med socker och ägg till en jämn smet.

    3.

    Med en matsked dela smeten. Jag fick 24 stycken.

    4.

    Rulla smeten till bollar, som små köttbullar, och lägg på bakplåtspapper på en plåt.

    5.

    Med baksidan av ett glas tryck bollarna och platta till dem.

    6.

    Grädda i mitten av ugnen för ca 6-8 minuter. Kakorna ska ha fått lite färg på botten men inte på toppen.

    7.

    Lått dem svalna på bakplåtspapper innan du flyttar dem till galler för att kalna.

    Förslag på dekorering

    1.

    Ringla över smält choklad

    2.

    Doppa kanterna på kakorna i choklad och krossad Oreo (då är det inte glutenfri längre)

    3.

    Sätta ihop två kakor med smält choklad emellan

    Ingredienser

    250 g jordnötssmör

    200 g strösocker

    1 stort ägg

    ev smält choklad till garnering