back-button

Simona Muntean

Picture of the author

GNOCCHI PUTTANESCA MED MASCARPONEKRÄM

  • 5 minuter + 20 minuter
  • 4 personer

En utmaning från Sveriges Mästerkock som kom i en mystery box. Klart jag inte antog utmaningen. Jag fuskade. Använde en extra ingrediens, citronskal, men det var så värt det. Blev kanongott. Här får du min förenklad version med köpta gnocchi.

Hur

Gör så

1.

Koka gnocchin enligt anvisningen på fpk

2.

Heta upp olivolja i en panna. Tillsätt sardeller och hackad vitlök. Fräs lätt utan att bryna.

3.

Hacka tomaterna. Gå in med tomater och oliver i pannan och puttra tills tomaterna mjuknar och du får en tjock sås.

4.

Tillsätt gnocchin och parmesan. Blanda. Salta ev och peppra efter smak. Strö över persilja.

5.

Blanda alla ingredienser till mascarponekrämen. Servera en klick till pastan.

Tips!

1.

Jag gjorde egna gnocchi med bönor istället för potatis men köpta funkar fint. Blanda ev kokta vita bönor i såsen på slutet att bara bli varmt. Gott och extra nyttigt.

Ingredienser

Ingredienser

400 g gnocchi (vatten och salt)

olivolja

2-3 vitlöksklyftor

1 burk sardeller

4-5 tomater

150-200 g svarta oliver urkärnade

salt och peppar

riven parmesan

färsk persilja

Mascarponekräm

200 g mascarpone

salt

riven citronskal