Värm ugnen till 170 C, både över och undervärme. Fodra en stor plåt, 40 X 50 cm, med bakplåtspapper.
Denna kaka är så god så det går inte att beskriva. Ja jag vet att jag har sagt det förr men om jag bara skulle få baka en enda kaka framöver så är denna definitivt en stark kandidat. Den smälter i munnen bokstavligen.
Och jag tycker inte ni ska tro mig på mitt ord utan testa och baka den. Ni kommer inte bli besvikna. Sen får ni gärna berätta om ni lyckades hålla er till bara en bit. Jag själv ”no way” , slank ner 3 bitar på direkten.
1.
Värm ugnen till 170 C, både över och undervärme. Fodra en stor plåt, 40 X 50 cm, med bakplåtspapper.
2.
Placera smör, vatten, salt, strösocker och mjölk i en kastrull och sjud på spisen på låg värme. Vispa tills smöret är smält och börjar koka lätt. När det kokar ta bort från värmen.
3.
Tillsätt vetemjöl och rör mycket snabbt med träslev eller elvisp tills smeten är krämig och kombineras.
4.
Ställ tillbaka återigen på spisen för 2 - 3 minuter.
5.
Ta bort från spisen och vispa i bakpulvret och äggen ett i taget. Det är viktigt att vispa i ett ägg i taget. Du måste röra om i smeten mycket snabbt. Det bör vara blank och krämig.
6.
Sprid smeten jämn på bakplåtspapper på en stor plåt.
7.
Grädda i 15-20 minuter utan att öppna ugnen under tiden (botten måste vara ljusbrun och tjock, luftig).
8.
Ställ åt sidan för att svalna och förbered krämen under tiden.
9.
Blanda båda mjölsorterna och vaniljsocker med lite mjölk.
10.
Placera resten av mjölken och grädden i en kastrull med sockret i och koka upp.
11.
Tillsätt mjölblandningen och rör om tills krämen är tjock och krämig. Ställ åt sidan för att kallna.
12.
Vispa smöret ljust och fluffigt.
13.
Slutligen vispa krämen i smöret genom att tillsätta en matsked i taget.
14.
Dela botten i två halvor och bre krämen på den ena halvan och lägg på den andra.
15.
Ställ kakan kallt, strö över florsocker och skär i rutor innan servering.
1 1/4 dl mjölk
1 1/4 dl vatten
100 g smör
½ tsk salt
1 msk strösocker
150 g vetemjöl
en nypa bakpulver
5 ägg
2 ½ msk majsstärkelse Maizena
2 ½ msk vetemjöl
3 dl mjölk
2 dl grädde
250 g rumstempererat, osaltat smör
100g strösocker
15 g vaniljsocker