back-button

Simona Muntean

Picture of the author

GODASTE JORDGUBBSTIRAMISU

  • 8 personer

Godaste jordgubbstiramisu för den som älskar jordgubbar och Tiramisu. Kan tänka mig göra denna till midsommar. Enkelt och så gott, kräver ingen ugn, och klar på en kvart på sin höjd. Du kan servera den direkt eller så kan du låta den stå i kylskåp någon timme åtminstone. Så så gott.

    Hur

    Instruktioner

    1.

    Separera äggvitor och äggulor. Vispa äggvitorna till hårdskum och ställ åt sidan.

    2.

    Vispa äggulor och strösocker vit och poröst. Tillsätt maskarponeost och vaniljsocker och vispa till en jämn smet.

    3.

    Vänd äggvitorna i smeten och blanda jämnt.

    4.

    I en stor skål eller form varva savoiardikex snabbt doppade i kaffe med mascarponekräm och skivade jordgubbar.

    5.

    Garnera med färsk mynta. Ställ eventuellt kallt någon timme innan servering.

    Ingredienser

    Tiramisu

    3 ägg

    5 msk strösocker

    1 tsk vaniljsocker

    250 g mascarponeost

    1 fpk Savoiardikex

    3 dl bryggd kaffe

    750 färska svenska jordgubbar