back-button

Simona Muntean

Picture of the author

GODASTE MAZARINKAKA

En stor mazarinkaka med en förenklad variant av mazariner, fylld med mandelmassa och toppad med florsockerglasyr och sylt. En modern twist på en klassisk favorit.

    Hur

    1.

    Sätt ugnen på 175° C. Klä en rund form med löstagbara kanter med bakplåtspapper och ställ åt sidan.

    2.

    Blanda snabbt ihop ingredienserna för botten till en deg och låt den vila inplastad i kylen i ca 1 timme.

    3.

    Kavla eller tryck ut degen till en botten i formen, nagga och förgrädda i ca 10 minuter tills botten har fått lite färg.

    4.

    Vispa ner smöret i den rivna mandelmassan följt av sockret, vaniljsockret, ett ägg i taget och mjölet.

    5.

    Fördela smeten i formen och grädda ytterligare ca 20 minuter tills ytan har vacker färg. Låt svalna en aning.

    6.

    Blanda ihop en trögflytande glasyr på florsocker, vaniljsocker och mjölk.

    7.

    Fördela den över kakan.

    8.

    Klicka ut lite sylt och dra försiktigt ut den med en tandpetare till ett dekorativt mönster.

    9.

    Låt kakan vila i kylen inför servering.

    Ingredienser

    2 1/2 dl vetemjöl

    150 g tärnat smör

    1/2 dl strösocker

    1 tsk vaniljsocker

    200 g riven mandelmassa av god kvalitet

    75 g mjukt smör

    1/3 dl strösocker

    3 ägg

    2 msk vetemjöl

    1 1/2 tsk vaniljsocker

    ca 3 dl florsocker

    1 tsk vaniljsocker

    lite mjölk

    lite röd sylt