back-button

Simona Muntean

Picture of the author

Gudomliga Twixkakor utan ugn

Twixkakor är en favorit hemma och smälter i munnen. Perfekta när sötsuget slår till. Enkla att göra och farligt goda.

    Hur

    1.

    Krossa kexen i matberedare.

    2.

    Blanda kex med smält smör och kolasås. Jag brukar baka med dulce de leche som känns lite lyxigare än kolasås på tub, men båda fungerar lika bra.

    3.

    Tryck smeten i en bakform, ca 20 X 20 cm, som du har klätt i bakplåtspapper. Slätta till ytan.

    4.

    Smält mjölkchokladen i micron och bred den över kakan.

    5.

    Ställ kakan kallt för att stelna.

    6.

    Vill du göra ett vackert mönster på chokladen, ta ut kakan ur kylen efter 2-3 minuter och dra med en gaffel. Ställ kakan kallt igen.

    7.

    När den har stelnat ska den delas i lagom stora mumsbitar som förvaras kallt.

    Ingredienser

    1,5 paket (300 g) Mariekex eller Digestive

    1 burk (350 g) eller 1 stor kolasås på tub dulce de leche

    50 g smör

    200 g mjölkchoklad