Krossa kexen i matberedare.
Twixkakor är en favorit hemma och smälter i munnen. Perfekta när sötsuget slår till. Enkla att göra och farligt goda.
1.
Krossa kexen i matberedare.
2.
Blanda kex med smält smör och kolasås. Jag brukar baka med dulce de leche som känns lite lyxigare än kolasås på tub, men båda fungerar lika bra.
3.
Tryck smeten i en bakform, ca 20 X 20 cm, som du har klätt i bakplåtspapper. Slätta till ytan.
4.
Smält mjölkchokladen i micron och bred den över kakan.
5.
Ställ kakan kallt för att stelna.
6.
Vill du göra ett vackert mönster på chokladen, ta ut kakan ur kylen efter 2-3 minuter och dra med en gaffel. Ställ kakan kallt igen.
7.
När den har stelnat ska den delas i lagom stora mumsbitar som förvaras kallt.
1,5 paket (300 g) Mariekex eller Digestive
1 burk (350 g) eller 1 stor kolasås på tub dulce de leche
50 g smör
200 g mjölkchoklad