back-button

Simona Muntean

Picture of the author

HALLONGROTT­KLADDKAKA MED BRYNT SMÖR

  • 25-30
  • 10 bitar

När tanken var att baka en stor hallongrotta istället för flera små och med brynt smör för den där lilla extra och det blev en kladdkaka istället. Ja du hörde rätt, en hallongrottkladdkaka med brynt smör. Har ingen aning om någon annan har bakat den tidigare men jag kan tänka mig att det kommer bli några kladdkakeentusiaster som kommer försöka sig på. Jag kan varmt rekommendera den om du som jag älskar hallongrottor och kladdkaka.

Hur

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 200 grader, över- och undervärme. Fodra en rund form med löstagbara med bakplåtspapper och ställ åt sidan

2.

Smält smöret i en kastrull på spisen och bryn det något. Blanda ner resterande ingredienser och rör om till en jämn smet

3.

Häll smeten i formen

4.

Förgrädda kakan i mitten av ugnen för ca 5-10 minuter så att den får lite yta. Ta sedan ut den från ugnen och klicka sylt i mitten av kakan och sen runt i en spiral (frivilligt). Strö över ev pärlsocker eller mandelflan

5.

Sätt tillbaka formen in i ugnen och grädda ca 15– 20 minuter tills kakan fått färg och fin yta. Ska vara lite kladdig i mitten

6.

Servera riktigt kall!

Tips!

1.

Du kan använda en spritspåse att klicka sylt över eller klicka bara sylt här och där och rör runt på ytan med spetsen av en kniv annars

Ingredienser

Smet

150 g smör

3 dl socker

1 tsk vaniljsocker

2 st ägg

3 dl vetemjöl

Topping

2 dl god sylt

Florsocker att sikta över den färdiga kakan