Sätt ugnen på 200 grader, över- och undervärme. Fodra en rund form med löstagbara med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
En kombination av hallongrotta och kladdkaka med brynt smör, perfekt för alla kladdkakeentusiaster som älskar hallongrottor.
1.
Sätt ugnen på 200 grader, över- och undervärme. Fodra en rund form med löstagbara med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
2.
Smält smöret i en kastrull på spisen och bryn det något. Blanda ner resterande ingredienser och rör om till en jämn smet.
3.
Häll smeten i formen.
4.
Förgrädda kakan i mitten av ugnen för ca 5-10 minuter så att den får lite yta. Ta sedan ut den från ugnen och klicka sylt i mitten av kakan och sen runt i en spiral (frivilligt). * Strö över ev pärlsocker eller mandelflan.
5.
Sätt tillbaka formen in i ugnen och grädda ca 15– 20 minuter tills kakan fått färg och fin yta. Ska vara lite kladdig i mitten.
6.
Servera riktigt kall!
150 g smör
3 dl vetemjöl
3 dl socker
2 st ägg
1 tsk vaniljsocker
2 dl hallonsylt
att sikta över den färdiga kakan florsocker