back-button

Simona Muntean

Picture of the author

HALLOWEEN MUFFINS

  • 12 personer

Halloween muffins att spöka kvällen med. Bjud familjen, busa med barnen och framför allt ha kul. Dessa muffins är skrämmande saftiga och goda och döroliga att göra. Kommer du att fira Halloween? Vad väntar du på då?

    Hur

    Instruktioner

    1.

    1. Sätt ugnen på 150º. Lägg muffinsformar formar i en plåt. Ställ åt sidan.

    2.

    2. Blanda alla torra ingredienser i en stor skål med höga kanter.

    3.

    3. Lägg i ägg, buttermilk och olja och vispa slät.

    4.

    4. Vispa i sist det kokta vattnet. Var försiktig så inte hela köket blir chokladsmet. Smeten är väldigt rinnig.

    5.

    5. Blanda i 1 dl chokladknappar.

    6.

    6. Fördela i formarna med hjälp av decilitermått. Fyll formarna endast 2/3 delar så det finns plats för muffinsarna att växa.

    7.

    7. Grädda i mitten av ugnen för ca 30–35 minuter.

    8.

    8. När det är ca 10 minuter kvar av tiden ta ut plåten bara halvvägs och strö över resterande 1 dl chokladknappar.

    9.

    9. Om du är osäker på när muffinsarna är klara gör tandpetartestet. Kommer tandpetaren nästan torr ut då är dem klara.

    10.

    10. Låt dem svalna under en kökshandduk.

    11.

    11. Låt dem kallna helt på galler.

    12.

    12. Vispa smöret vit och luftigt. Under fortsatt vispning tillsätt den smälta chokladen.

    13.

    13. Bredd eller spritsa kräm på muffinsarna, strö över krossat kex och garnera med godis.

    Ingredienser

    Chokladsmet

    2.5 dl vetemjöl

    2.5 dl strösocker

    1 dl mörk kakao

    1 tsk bikarbonat

    0.5 tsk salt

    1 stora ägg

    1.75 dl mjölk och 2 msk vinäger (låt stå i 5 minuter)

    1.25 dl rapsolja eller annan neutral olja

    1 tsk vaniljsocker

    1.25 dl kokt vatten

    Chokladkräm

    300 g normal saltat smör, vid rumstemperatur

    200 g ljus choklad, smält och avsvalnad

    Garnering

    6–8 Oreokex krossade

    Halloweengodis så som vampyrtänder, döskallar m m