Sätt ugnen på 175º. Förbered bakformarna. Jag använder alltid engångsformar i aluminium, så himla praktiskt att slippa dela bottnarna. Olja och mjöla formarna och klä bottnen med bakplåtspapper.
En ultimat chokladtårta med black magic bottnar, belgisk mjölkchoklad, rostade marshmallows och salt kolasås i en himmelsk kombination. Sött och saltad i samma tugga av chokladsmörkräm.
1.
Sätt ugnen på 175º. Förbered bakformarna. Jag använder alltid engångsformar i aluminium, så himla praktiskt att slippa dela bottnarna. Olja och mjöla formarna och klä bottnen med bakplåtspapper.
2.
I en skål blanda alla torra ingredienser till bottnar.
3.
Häll i äggen, olja och buttermilk och vispa till en jämn smet. Vispa inte mer än att du får en jämn smet.
4.
Häll i kokt vatten lite i taget under fortsatt vispning. Smeten blir väldigt rinnig så var försiktig så inte hela köket blir bara choklad.
5.
Fördela smeten lika i formarna och grädda i mitten av ugnen för ca 30-35 minuter eller tills en tandpetare kommer ut torr. Låt bottnarna kallna på galler under en kökshandduk.
6.
Smält chokladen i mikron, ca 30 sekunder åt gången. Ta ut och rör om. Mikra lite till. Rör om. När allt choklad har smält häll i en annan skål att kallna. Rör i chokladen då och då.
7.
Blanda 2,5 dl strösocker och vatten i en kastrull och koka tills det når ca 118 grader. Använd en termometer.
8.
Vispa äggvitorna tillsammans med 2 msk socker till hårt skum och sen häll i sirapen lite i tagen under fortsatt vispning.
9.
Vispa sen äggvitorna ca 5 minuter tills dem kallnar innan du börjar lägga i smöret, en bit i taget.
10.
Vispa lite mellan varje bit smör du lägger i. När du har lagt i sista biten smör ser krämen som den ska skära sig istället för att bli tjock. Fortsätt vispa så kommer krämen att "vända" och bli tjock, luftig och slät.
11.
Under fortsatt vispning häll den kallna chokladen i ett tunt stråle. Skrapa sidorna på skålen så krämen blir homogen.
12.
Lägg marshmallows på bakplåtspapper på en plåt och grilla i ugnen tills dem smälter och börjar få en gyllene färg. Var försiktig så dem inte bränns för det går riktigt fort.
13.
Vispa smör, vanilj och florsocker till en luftig kräm. Tillsätt de grillade marshmallows och fluffen. Vispa ihop i ca 1 minut.
14.
Förberedd såsen genom att värma glykosen i en kastrull på spisen. Tillsätt sockret under fortsatt vispning. Fortsätt att blanda lätt tills det blir till en ljusbrun sås.
15.
Ta från spisen och häll i grädden försiktigt så du inte bränner dig.
16.
Tillsätt även smöret och blanda till en jämn sås. Smaksätt med salt. Häll såsen i en annan kastrull till att kallna om du har bråttom. Rör i då och då.
4 3/4 socker
4 mjöl
1 3/4 svart kakao
2 bikarbonat
1 bakpulver
1/2 salt
2 ägg
2 1/2 buttermilk
1 vitvinsvinäger
2,4 mjölk
2 1/2 kokt vatten
1 1/4 olja
1 vanilj
2,5 strösocker
0,6 vatten
4-5 äggvitor
300 smör
300 belgisk mjölkchoklad
1 marshmallow fluff
125 florsocker
1 vaniljsocker
10 marshmallows
50 glykos
1 vispgrädde
havssalt havssalt