Krossa kexen i matberedare och blanda med smält smör och kolasås.
Enkelt recept på hemgjorda Twix bars som är farligt goda och beroendeframkallande. Perfekta att förvara kallt och dela med vänner och familj.
1.
Krossa kexen i matberedare och blanda med smält smör och kolasås.
2.
Tryck smeten i en bakform som du har klätt i bakplåtspapper. Slätta till ytan.
3.
Smält mjölkchokladen i micron och bred den över kakan. Ställ kakan i kylen eller frysen för att stelna.
4.
Vill du göra ett vackert mönster på chokladen, ta ut kakan ur frys eller kylen efter 2-3 minuter och dra med en gaffel. Ställ kakan kallt igen.
5.
När den har stelnat ska den delas i lagom stora mumsbitar som förvaras kallt.
200 g Mariekex eller Digestive
1 burk dulce de leche (350 g) eller 1 stor kolasås på tub
50 g smör
200 g mjölkchoklad