back-button

Simona Muntean

Picture of the author

Italian Crostoli

Friterade italienska kakor, någonting mellan munkar och klenäter, men mycket enklare och som verkligen smälter i munnen.

    Hur

    1.

    Blanda vispgrädde och 3 dl av mjölet till en elastisk deg som inte klibbar. Ev använd mer mjöl.

    2.

    I en djup stekpanna eller kastrul, häll oljan och heta på spisen.

    3.

    Under tiden kavla degen på lätt mjölat bakbord. Vill du ha jätte krispiga Crostini ska du kavla degen riktigt tunt. Jag kavlade den ca 0,4-0,5 cm. Antingen stansar du ut kakorna till önskad form eller skär med en kniv.

    4.

    Fritera några i taget. Vänd efter 1-2 minuter när dem har blivit gyllenebruna. Låt dem rinna av på hushållspapper.

    5.

    Sikta över florsocker blandat med vanilj.

    Ingredienser

    2 dl vispgrädde

    3-4 dl mjöl

    - neutral olja

    - florsocker

    - vaniljsocker