back-button

Simona Muntean

Picture of the author

JÄSTFRITT TUNNBRÖD

  • 15 minuter + 15 minuter
  • 6 personer

Ett mjukt bröd i flera tunna lager som smakar smör. Passar perfekt till grytor och röror.

Hur

1.

I en skål blanda mjölk, salt och 7 dl vetemjöl. Tillsätt ev mer vetemjöl tills degen inte klibbar.

2.

Plasta in och låt degen vila i rumstemperatur för 30 min.

3.

Dela degen i 6 bitar. Kavla en bit i taget, på lätt mjölat bakbord, ca 20 cm i diametern.

4.

Pensla med smör blandat med olivolja och ev tahini. Rulla ihop till en snäcka.

5.

Plasta in snäckorna och ställ i kylskåp gör 1 h.

6.

Kavla en bit i taget till ca 15-18 cm i diameter. Inget vetemjöl behövs till bakbordet.

7.

Värm en non-stick stekpanna och grädda ett bröd i taget. Grädda bröden på medelvärme ca någon minut på varje sida.

8.

Lägg på en tallrik inlindade i en kökshandduk. Serveras ljumma med smör på eller bara som de är.

9.

Förvaras inplastade i rumstemperatur.

Ingredienser

2 dl mjölk

ca 8 dl vetemjöl

0,5 msk salt

200 g smält smör

1 msk olivolja

ev 1 msk tahini (kan bytas ut mot 1 msk olivolja)