Sätt ugnen på 175 grader, över och under värme. Fodra en rund form, ca 21-22 cm i diameter, med löstagbara kanter med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
Jordgubbskaka med rårörd vaniljsås, smakar lite som paj med vaniljsås fast utan botten. Bara den mjuka och goda pajfyllningen liksom. Drömgod och superenkelt att baka. Du behöver få igredienser, i princip det du har hemma, och du kan variera smak efter tycke. Testa!
1.
Sätt ugnen på 175 grader, över och under värme. Fodra en rund form, ca 21-22 cm i diameter, med löstagbara kanter med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
2.
I en stor skål blanda vetemjöl och strösocker.
3.
I en annan skål vispa jämnt äggen med det smälta smöret.
4.
Häll äggsmeten över de torra ingredienserna och blanda till en jämn tjock smet.
5.
Tillsätt 2/3 delar av jordgubbarna och blanda lätt så du inte mosar dem för mycket.
6.
Häll smeten i den förbereda formen och jämna till ytan.
7.
Strö de resterande jordgubbsbitarna över. Strö ev mandelspån över.
8.
Grädda i mitten av ugnen för ca 30 minuter eller tills en provsticka kommer ut torr.
9.
Låt svalna i formen och sen kallna helt på galler.
10.
Gör vaniljsåsen under tiden. Vispa äggulor med strösocker och vaniljsocker vit och poröst.
11.
Vispa grädden till hårda toppar.
12.
Vänd grädden i äggsmeten och blanda jämnt.
13.
Förvaras kallt i tättslutande burk med lock.
14.
Servera kakan riktigt kall med vaniljsås.*
2.5 dl vetemjöl
2.5 dl strösocker
115 g smör, smält och avsvalnat
2 ägg
ca 400 g jordgubbar, delade i 4
mandelspån, kan uteslutas
2 äggulor
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde