back-button

Simona Muntean

Picture of the author

Jordgubbstårta - En försmak av sommaren

En fräsch och läcker jordgubbstårta med vaniljkräm och vispgrädde, perfekt för sommardagar.

    Hur

    1.

    Skiva 150 g jordgubbar och blanda med 2 tsk vaniljsocker, lägg på första tårtbotten och häll över 3 -4 msk vispad grädde, jämna till och lägg på nästa botten.

    2.

    Fördela sen glasskrämen och lägg på sista botten.

    3.

    Täck hela tårtan med resten av vispgrädde. Dekorera med resten av jordgubbarna.

    4.

    Skiva varje jordgubbe i 4 delar på längden och börja inifrån att sticka dem i grädde lite snett. Gör en liten knopp och sen fortsätt med nästa rad och nästa tills du har fått till som en öppen ros. Dekorera tårtan även med egengjorda pärlor och små gröna blad.

    Ingredienser

    3 mellanstora ägg

    - glasskräm

    ca 300 g jordgubbar

    2 tsk vaniljsocker

    4 dl vispgrädde